Over ODIOM

Wat is ODIOM?
ODIOM is dè studievereniging van de opleiding Pedagogische Wetenschappen & Onderwijskunde, Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs en de schakelopleiding van Pedagogiek (SPO) aan de Rijksuniversiteit te Groningen. ODIOM heeft ruim 700 leden verspreid over vier reguliere studiejaren en twee schakeltrajecten. ODIOM is opgericht in 2003 en komt voort uit STUVO na de invoering van de brede bachelor "Pedagogische Wetenschappen & Onderwijskunde" aan de Rijksuniversiteit Groningen. Binnen deze brede bachelor vallen de studierichtingen: Orthopedagogiek (Jeugdzorg, Leerproblemen en Ondersteunen van personen met beperkingen) en Pedagiek & Onderwijskunde (Onderwijskunde, Algemene gezinspedagogiek en Volwasseneneducatie).

Wat betekent ODIOM?
ODIOM is vernoemd naar OPERA DIDACTICA OMNIA (1657), de verzamelde werken van de theoloog, filosoof en pedagoog Comenius. Voor meer informatie over Comenius kun je kijken op de website van het Comenius museum.

Wat heeft ODIOM zoal te bieden?
De verschillende commissies van ODIOM organiseren: excursies naar (ortho)pedagogische instellingen, buitenlandse reizen, het introductiekamp voor eerstejaars, activiteiten en borrels, het ODIOM-magazin, elk jaar de Almanak, boekenkortingen voor leden en nog veel meer!

Lid worden
Iedereen die Pedagogische Wetenschappen & Onderwijskunde studeert, de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs of het schakelprogramma volgt aan de RuG kan lid worden. Meer informatie over lidmaatschap en contributie kun je hier vinden.

Actief worden
Niet alleen kun je profiteren van de activiteiten die ODIOM organiseert, ook kun je zelf ervaring opdoen met vergaderen, besturen en organiseren van activiteiten door in een commissie plaats te nemen. Mocht je interesse hebben om plaats te nemen in een van de commissies, dan kun je contact opnemen met het bestuur tijdens één van de inloopuren, door middel van e-mail (intern@odiom.nl)

Inloopuren
Tijdens inloopuren kun je terecht met al je vragen omtrent commissies, lidmaatschap,samenvattingen/uittreksels, etc. Maar ook voor een kop koffie of thee kun je langskomen! De inloopuren zijn elke doordeweekse dag van 12:00 - 14:00 in het ODIOM-hok. Op woensdagen is het hok van 11:00 tot 15:00 uur geopend. Het ODIOM-hok is te vinden in Kamer 0023 van de Grote Rozenstraat 38 in het Nieuwenhuisgebouw.

Let op! Gedurende vakanties/tentamenperioden gelden er afwijkende tijden.

Adreswijziging doorgeven
Ga je verhuizen? Wil je je adres wijzigen? Wil je je e-mailadres wijzigen of heb je een nieuw telefoonnummer? Stuur je nieuwe gegevens naar bestuur@odiom.nl

Lidmaadschap Opzeggen/Opgeven als alumni
Ben je afgestudeerd? Ga je een andere studie doen? Of ga je helemaal stoppen? Via bestuur@odiom.nl kun je je afmelden, je lidmaatschap opzeggen en je inschrijven als alumni. Als alumni willen we je blijven betrekken bij ODIOM, bijvoorbeeld met het organiseren van lezingen en excursies.

Contactgegevens
Voor de contactgevens van ODIOM: Kijk hier...
Voor de telefoonnummers en emailadressen het ODIOM-bestuur: Kijk hier...
Voor de emailadressen van ODIOM-commissies: Kijk hier...

Bestuurskamer

De bestuurskamer bevindt zich in kamer 0023 van de Grote Rozenstraat 38, het Nieuwenhuisgebouw. Als je binnenkomt in het Nieuwenhuisgebouw voor de trap rechts en dan de laatste kamer aan je rechterhand.

Activiteiten

vrijdag 29 augustus

Introductiekamp

Stadskanaal
14:30

Wil je niet alleen naar de eerste colleges moeten en je medestudenten al voor die tijd ...
donderdag 4 september

WUP-groepjes ontmoeting

Binnenplaats Nieuwenhuisgebouw
15:00

Op 4 september is het zover: je ontmoet de mensen met wie je de komende weken naar vers...
donderdag 4 september

Opening Facultair jaar

Faculteitstuin
16:00

De opening van het facultaire jaar wordt dit jaar uitbundig gevierd, de faculteit besta...
maandag 8 september

Borrel 'Los in het Sprookjesbos'

Café Ome Ko
22:30

Nog helemaal in de stemming van het introductiekamp? Dat komt goed uit! De IntroCie or...
woensdag 10 september

WUP: Bootcamp

Noorderplantsoen
17:00

Omdat sporten tijdens je studie erg belangrijk is, willen we ook dit jaar een sportieve...
dinsdag 16 september

WUP: vossenjacht

Centrum
17:00

Omdat de stad Groningen voor velen van jullie nog vrij onbekend zal zijn, organiseert d...
donderdag 18 september

WUP: Get the selfie

Centrum
17:00

Ook wij als het bestuur vinden het leuk om spelletjes te spelen, daarom hebben wij Get ...
woensdag 24 september

Koks gezocht

ODIOM-hok
17:00

De WUP begint pas in september, maar wij als AcCie zijn nu al bezig met de voorbereidin...

Lezingen

Gastcollege NOVO

do 18 sept 0:00

zaal 068 Ambulatorium

Gastcollege Marieke Vogel

wo 24 sept 13:00

Bloemstraat 0205