Over ODIOM

Wat is ODIOM?
ODIOM is dè studievereniging van de opleiding Pedagogische Wetenschappen & Onderwijskunde, Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs en de schakelopleiding van Pedagogiek (SPO) aan de Rijksuniversiteit te Groningen. ODIOM heeft ruim 700 leden verspreid over vier reguliere studiejaren en twee schakeltrajecten. ODIOM is opgericht in 2003 en komt voort uit STUVO na de invoering van de brede bachelor "Pedagogische Wetenschappen & Onderwijskunde" aan de Rijksuniversiteit Groningen. Binnen deze brede bachelor vallen de studierichtingen: Orthopedagogiek (Jeugdzorg, Leerproblemen en Ondersteunen van personen met beperkingen) en Pedagiek & Onderwijskunde (Onderwijskunde, Algemene gezinspedagogiek en Volwasseneneducatie).

Wat betekent ODIOM?
ODIOM is vernoemd naar OPERA DIDACTICA OMNIA (1657), de verzamelde werken van de theoloog, filosoof en pedagoog Comenius. Voor meer informatie over Comenius kun je kijken op de website van het Comenius museum.

Wat heeft ODIOM zoal te bieden?
De verschillende commissies van ODIOM organiseren: excursies naar (ortho)pedagogische instellingen, buitenlandse reizen, het introductiekamp voor eerstejaars, activiteiten en borrels, het ODIOM-magazine, elk jaar de Almanak, boekenkortingen voor leden en nog veel meer!

Lid worden
Iedereen die Pedagogische Wetenschappen & Onderwijskunde studeert, de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs of het schakelprogramma volgt aan de RuG kan lid worden. Meer informatie over lidmaatschap en contributie kun je hier vinden.

Actief worden
Niet alleen kun je profiteren van de activiteiten die ODIOM organiseert, ook kun je zelf ervaring opdoen met vergaderen, besturen en organiseren van activiteiten door in een commissie plaats te nemen. Mocht je interesse hebben om plaats te nemen in een van de commissies, dan kun je contact opnemen met het bestuur tijdens één van de inloopuren, of door middel van e-mail (intern@odiom.nl)

Inloopuren
Tijdens inloopuren kun je terecht met al je vragen omtrent commissies, lidmaatschap,samenvattingen/uittreksels, etc. Maar ook voor een kop koffie of thee kun je langskomen! De inloopuren zijn elke doordeweekse dag van 12:00 - 14:00 in het ODIOM-hok. Op woensdagen is het hok van 11:00 tot 15:00 uur geopend. Het ODIOM-hok is te vinden in kamer 0023 van de Grote Rozenstraat 38 in het Nieuwenhuisgebouw.

Let op! Gedurende vakanties/tentamenperioden gelden er afwijkende tijden.

Adreswijziging doorgeven
Ga je verhuizen? Wil je je adres wijzigen? Wil je je e-mailadres wijzigen of heb je een nieuw telefoonnummer? Stuur je nieuwe gegevens naar bestuur@odiom.nl

Lidmaadschap 0pzeggen/0pgeven als alumnus
Ben je afgestudeerd? Ga je een andere studie doen? Of ga je helemaal stoppen? Via bestuur@odiom.nl kun je je afmelden, je lidmaatschap opzeggen en je inschrijven als alumnus. Als alumnus willen we je blijven betrekken bij ODIOM, bijvoorbeeld met het organiseren van lezingen en excursies.

Contactgegevens
Voor de contactgevens van ODIOM: Kijk hier...
Voor de telefoonnummers en emailadressen het ODIOM-bestuur: Kijk hier...
Voor de emailadressen van ODIOM-commissies: Kijk hier...

Bestuurskamer

De bestuurskamer bevindt zich in kamer 0023 van de Grote Rozenstraat 38, het Nieuwenhuisgebouw. Als je binnenkomt in het Nieuwenhuisgebouw voor de trap rechts en dan de laatste kamer aan je rechterhand.

Activiteiten

woensdag 27 mei

Benefietactie

Faculteitstuin GMW
13:00

ODIOM, Sociëtas en VIP organiseren samen een benefietactie voor “Groningen gee...
woensdag 27 mei

Battle of the sexes met de HeerenCie

Partycafé de Doos
19:00

Mooie mannen en  vrouwen van ODIOM! Het is zover de laatste activiteit van de Hee...
maandag 1 juni

NVO-pratijkavond

Ambulatorium
18:45

Studeer je (ortho)pedagogiek of doe je de AOLB en wil je meer praktische informatie kri...
woensdag 3 juni

Algemene Ledenvergadering 3 juni 2015

Heerenhuis
18:30

Graag willen we je uitnodigen voor de Algemene Ledenvergadering van woensdag 3 juni 201...

Lezingen

Videocollege

do 28 mei 11:00

Kouwerzaal

Gastcollege Jan de Vries

di 2 juni 10:00

Muntinggebouw 0074