Eerstejaarspagina

Lid worden van ODIOM

Word lid van ODIOM! Door lid te worden van ODIOM leer je veel nieuwe, leuke mensen kennen, krijg je korting op leuke activiteiten en profiteer je ook nog eens van een fikse boekenkorting! Bovendien kost het je slechts €50,- voor je volledige studietijd. Meld je nu aan onder het kopje ‘Lidmaatschap’!

Introductieperiode: kamp en WUP

Ook in deze gekke tijd proberen wij te zorgen dat studiegenoten in contact met elkaar komen en blijven. Aankomend jaar zijn we er natuurlijk ook voor jou! ODIOM organiseert namelijk jaarlijks het introductiekamp en de Warming-Up Periode (WUP).

Introductiekamp
Er wordt aan het begin van het studiejaar een introductiekamp georganiseerd voor eerstejaarsstudenten. Ook in deze gekke tijd zorgt dit ervoor dat je op een leuke manier je studiegenoten en ODIOM kan leren kennen. Het is een heel laagdrempelige manier om je studiegenootjes te leren kennen. Er geldt: niets moet en alles mag! Wil je komend jaar mee? Geef je dan op door een mailtje te sturen naar intro@odiom.nl. Het introductiekamp vindt plaats van 2 tot en met 4 september.

Warming-Up Periode
Daarnaast organiseren we ook nog een introductieperiode: de Warming-Up periode. In de hele maand september worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd waardoor je nog meer mensen kunt leren kennen. Dit wil je natuurlijk niet missen! Na opgave word je geplaatst in een WUP-groepje samen met andere eerstejaarsstudenten. Samen met dit groepje ga je naar de verschillende activiteiten en borrels. Je groepje zal begeleid worden door twee à drie ODIOM-leden. Zij kunnen je van alles vertellen over je studententijd, de stad Groningen, de studie en natuurlijk over ODIOM zelf. De WUP is geheel vrijblijvend, dus als je ergens een keer niet bij kunt zijn is dat geen probleem. Dit jaar begint de WUP op 6 september en duurt tot en met 23 september. Ook na de WUP zal jouw ‘WUP-ouder’ tot het einde van het eerste semester beschikbaar zijn voor vragen over de opleiding en andere praktische zaken. Lijkt het jou leuk om alvast een aantal van je studiegenoten te leren kennen en mee te doen aan de WUP? Dan kun je je opgeven door een mail te sturen met je naam en studie aan intern@odiom.nl. Om mee te doen aan de WUP hoef je geen lid te zijn van ODIOM. Het is echt voor alle eerstejaarsstudenten.

Buddysysteem

Naast de Warming-Up Periode wordt er dit jaar samen met de opleiding ook het ‘buddysysteem’ opgezet. Dit systeem is vervangend voor de WUP en is vooral bedoeld voor studieondersteuning en andere praktische zaken. Je zal dan in een groepje van 4 eerstejaarsstudenten worden geplaatst samen met één ouderejaars. Tijdens de eerste drie weken van de opleiding zul je dan twee keer per week een online moment hebben om vragen te stellen aan jouw buddy en de andere eerstejaars. Daarna bekijken jullie samen hoe vaak jullie nog bijeen zullen komen. Jouw buddy zal tot het einde van het eerste semester beschikbaar blijven voor vragen. Je kunt je opgeven voor het buddysysteem door een mail te sturen naar onderwijs@odiom.nl.

Heb je nog meer vragen (ook vragen die niet over de WUP of het buddysysteem gaan) of wil je meer weten over ODIOM? Dan mag je ook altijd mailen naar bestuur@odiom.nl. Verder staat in de bijlage een folder met extra informatie over ODIOM. Ik spreek ook namens de rest van het bestuur als ik zeg dat wij al heel erg uitkijken om jullie allemaal te ontmoeten en ook dit jaar weer een fantastische WUP te beleven.

Commissies, jaarvertegenwoordigingen en structuren

Wil jij niet alleen maar studeren, maar tegelijkertijd ook toffe activiteiten organiseren of bijvoorbeeld zorgen voor de almanak van ODIOM? Aan je CV werken? Superleuke mensen ontmoeten? Mee op Actieve Ledenweekend en meedoen aan de Actieve Ledenactiviteiten? Word dan actief lid! Klik hier om te zien welke commissie, jaarvertegenwoordiging of structuur jou aanspreekt en laat het ons weten door een mail te sturen naar intern@odiom.nl met daarin je top-3 en een motivatie!

LogoDeBrouwerij