Vrijwilligerspagina

Welkom op de vrijwilligerspagina, waar veel verschillende vrijwilligersprojecten vermeld staan. Middels deze pagina kan je in contact komen met de verschillende organisaties en hun uiteenlopende projecten. De vrijwilligerspagina wordt regelmatig bijgewerkt, dus hou deze in de gaten voor eventuele andere soorten projecten of organisaties, waar jij graag aan zou willen bijdragen. In het bestand vind je de verschillende organisaties met korte toelichting over hun, wat je er allemaal kan doen en de opties om met ze in contact komen.

Heppie Times

Stichting Heppie Times is een organisatie die vakanties organiseert voor gezinnen met kind(eren) met een ontwikkelings- en/of gedragsstoornis, zoals autisme en ADHD. De kinderen wordt van 9.30 uur tot 17.30 uur één op één begeleiding geboden tijdens een dagprogramma op maat. Een fantastische week vol plezier en leuke activiteiten voor de kinderen staat centraal!

Doe mee op jouw manier!
Kinderen met een ontwikkelings- en/of gedragsstoornis hebben behoefte aan structuur en duidelijkheid. Sociale contacten zijn vaak lastig. Als begeleider zet je je een week lang volledig in voor het plezier en welzijn van de kinderen tijdens deze leuke vakantieweek. De begeleiders houden rekening met de ondersteuningsbehoeften van uw kind(eren) en spelen hier op in.
Door de één op één begeleiding wordt er persoonlijke begeleiding op maat geboden, waardoor de kinderen een ontspannen tijd beleven. Heppie Times neemt de zorg van de kinderen uit handen, waardoor de ouders en overige gezinsleden tijd voor zichzelf hebben om tot rust te komen en leukeactiviteiten te ondernemen!

Wat kun je doen?
Als vrijwilliger zet je je een week lang in als begeleider voor een kind. Bezorg een kind een vakantieweek zonder zorgen en vol met plezier! Voor meer informatie of om je aan te melden, klik hier! (met link naar www.stichtingheppietimes.nl)

___________________________________

Stichting Move

Move koppelt studenten aan kinderen die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. Ze duiken in elkaars leefwereld, ontdekken hun talenten en komen samen in actie voor een ander. In onze projecten, gericht op kansengelijkheid en burgerschap, verkleinen we de kloof in de maatschappij.

Doe mee op jouw manier!
Wij geloven dat ontmoeting tussen groepen mensen zorgt voor een inclusievere samenleving. Wanneer we elkaar beter leren kennen, ontstaat onderling begrip, worden individuele kansen vergroot en verkleint de kloof in de maatschappij.

Samen leveren we een positieve bijdrage aan de kansengelijkheid van kinderen en jongeren. Zo verkleinen we de kloof in de maatschappij tussen groepen van verschillende sociale en culturele achtergrond .

De mogelijkheden bij Move vind je hier!

Wat kun je doen?
In 1 dag in actie komen, in 6 maanden jouw buurt een boost geven of je talenten inzetten als maatje van een basisschoolleerling? Het is allemaal mogelijk!

Al meer dan 16.000 kinderen en jongeren en 3.000 studenten deden mee aan een project. Onze projecten richten zich op basisscholen, vmbo, BSO’s, jongerencentra, zomer- en weekendscholen.

Bekijk de verschillende projecten hier!

___________________________________

 

Humanitas

Vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Hier helpen vrijwilligers mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen, dit kan in veel verschillende situaties er waardevol zijn.

Doe mee op jouw manier!
Vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.
Onze hulp is gratis en altijd in de buurt; we hebben 78 afdelingen door het hele land. En we zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Eén ding is voor ons het allerbelangrijkst. Dat onze deelnemers kunnen zeggen: ‘Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken.’

Wat kun je doen?
Onze vrijwilligers staan naast hun deelnemers, nooit erboven. Ze bieden praktische hulp, tips, vriendschappelijk contact en een luisterend oor. Ze zijn maatjes waar je veel aan hebt. We houden goed in de gaten wat er in de maatschappij leeft. En onze afdelingen die door het hele land zitten, weten precies wat er in de regio speelt. Zo kunnen we steeds die hulp aanbieden waaraan behoefte is. Alles – onze organisatie, onze vrijwilligers, onze aanpak – is erop gericht onze deelnemers zelfvertrouwen te geven. Zo kunnen ze hun toekomst zelfstandig en met plezier tegemoet zien.

Vind de verschillende projecten hier!

 • Eenzaamheid, ondersteuning bij een sociaal netwerk
 • Verlies, voor hulp en leren omgaan met rouw
 • Opvoeden, extra hulp en aandacht bij een gezin
 • Opgroeien, een fijne jeugd kunnen hebben en oplossingen bieden
 • Detentie, over zaken tijdens en na gevangenschap
 • (Financiele) Administratie, krijg er met hulp weer grip o

 

___________________________________

 

Stichting Present

Via Present kun je zelf of als groep in je eigen woonplaats hulp bieden. Je helpt mensen die leven in eenzaamheid, armoede of kampen met een slechte gezondheid.
Eén dag, wereld van verschil

Doe mee op jouw manier!
Vaak maak je al in één werkdag een wereld van verschil voor iemand. In die ene dag komt er echt iets van de grond. Je vormt net dat ene zetje om iemand uit huis te krijgen, weer gezellig onder de mensen. Of je helpt om het huis leefbaar te maken, bezoek kan weer zonder schaamte ontvangen worden. Kleine actie, groot verschil dus.

Je kunt eenmalig helpen en één project aanpakken. Jouw groep beleeft dan zeker een zinvolle en goed bestede dag. Maar jouw groep mag zich ook langere tijd voor anderen inzetten. Als Present hopen we een beweging op gang te brengen waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. We zien dat het werkt. Via een Presentproject komt er in één dag echt iets van de grond en ontstaan er ontmoetingen van blijvende waarde!

Wat kun je doen?

 • Opknappen van verwilderde tuinen
 • Schoonmaken en opruimen
 • Koffiedrinken, wandelen, koken en samen eten of spelletjes doen met ouderen
 • Schilderen van een verwaarloosde woning
 • Project Kinderkamers
  Voor dit project werken we nauw samen met Kansrijk Oost, een organisatie voor mensen in Groningen die hun weg uit de armoede willen vinden en hun talenten (weer) willen gaan gebruiken. Er is veel gesprek met gezinnen uit Groningen die in armoede leven. Er wordt geluisterd naar behoeften van het gezin, en samen met Present is er overleg met het kind en de ouder(s) wat er nodig is om een prettige kinderkamer te realiseren
  Hierin je steentje bijdragen? mail dan naar extern@odiom.nl.

Meld je hier aan!

___________________________________

 

Villa Pinedo

Leer van een andere jongere omgaan met een scheiding. Wissel via de chat ervaringen uit. Vind een luisterend oor, advies en antwoord op vragen rond scheiden. Let’s chat now!

Doe mee op jouw manier!
Scheiding van je ouders overleefd? Wie weet er dan beter hoe het is om gescheiden ouders te hebben dan jij?! Wil jij vrijwilligerswerk doen met kinderen en jongeren? En hen steunen tijdens en na de scheiding van hun ouders? Deel je wijsheid en bied hen een luisterend oor!

Onze ideale vrijwilliger heeft gescheiden ouders, is 18 jaar of ouder (tot 30 jaar) en wil er zonder oordeel voor een kind met gescheiden ouders zijn. Wil jij, tussen alle dingen die jouw agenda vullen door, tijd maken om te kletsen met een kind als online Buddy? Of wil je jouw persoonlijke ervaringen delen als content maker? Zoek jij een extra uitdaging naast jouw studie of werk? Lees dan verder over de verschillende vrijwilligersrollen bij Villa Pinedo.

Wat kun je doen?
Als vrijwilliger kun je je op verschillende manieren inzetten. Je volgt altijd eerst een basisdag. Tijdens deze dag sta je stil bij jouw ervaring en je maakt kennis met alle vrijwilligersrollen binnen Villa Pinedo. Na de basisdag ga je aan de slag met de rol die jou het meest aanspreekt.

Vrijwilligersrollen

 • Online Buddy in de chat
 • Online-Buddy op het Forum
 • Spreker
 • Contentmaker

Daarnaast kunnen wij jou ook wat bieden! Klik hier voor meer info.