Actief lid worden

Ben jij enthousiast en wil je nog iets naast je studie doen om aan je CV te werken en contacten op te doen? Heb je zin om je een jaar lang in te zetten voor de leukste vereniging van Groningen: ODIOM? Dan zijn wij op zoek naar jou!

ODIOM heeft maar liefst 17 verschillende commissies! De commissies organiseren allerlei leuke dingen: mensen leren kennen op het introkamp, meerennen in de Batavierenrace, het vastleggen van alles dat er bij ODIOM gebeurt in de Almanak, kennismakingen met het werkveld tijdens meeloopdagen en excursies, en genoeg ontspanning tijdens de leuke thema borrels en activiteiten! Voor iedereen is er iets leuks! Daarnaast telt ODIOM verschillende structuren en is er voor elke jaarlaag een jaarvertegenwoordiging.


Actief lid zijn is niet alleen heel gezellig, maar in de huidige tijd is het ontzettend belangrijk om naast je studie je CV op te bouwen. Een commissie, jaarvertegenwoordiging en/of structuur staat hier erg goed op! Als actief lid mag je mee op Actieve Ledenweekend, leer je heel veel andere leden kennen, krijg je een shirt van de vereniging en kan je deelnemen aan de diverse actieve leden activiteiten.

Actief lidmaatschap kost niet zo veel tijd; het is goed te combineren met studie, sport en vrije tijd.

Hieronder zie je een overzicht van alle commissies van ODIOM. Meer vragen? Stel ze gerust of mail naar intern@odiom.nl

Activiteitencommissie (AcCie) 6 personen – Als lid van de Activiteitencommissie organiseer je meerdere keren per jaar een leuke activiteit. Zo hebben we het afgelopen jaar onder andere geschaatst, zijn we wezen waterskieën en hebben we een pubquiz en een running diner gehad.  Vind jij het leuk om activiteiten te organiseren? Dan is AcCie zeker wat voor jou!

Almanakcommissie (AlmanakCie) 4 à 5 personen – De Almanakcommissie is verantwoordelijk voor het uitbrengen van de ODIOM-Almanak. De Almanak is het jaarboek van de vereniging. Hierin vind je foto’s en verjaardagen van alle leden, maak je kennis met zusterverenigingen én is er ruimte voor verdere creatieve invulling. Aan elke Almanak is een thema verbonden. Hou jij van schrijven en vormgeven? Geef je dan nu op de voor de AlmanakCie!

Benefietcommissie (BenefietCie) 8 personen – De Benefietcommissie zet zich een jaar lang in voor een goed doel, gekozen in overleg met bestuur. Door middel van leuke activiteiten zamelen zij zoveel mogelijk geld in. Ook organiseren zij een ODIOM-doet activiteit. Lijkt het jou leuk om je een jaar lang in te zetten voor een goed doel? Kies dan voor deze commissie!

Boekencommissie (BoekenCie) 3 personen – Als lid van de Boekencommissie organiseer je, samen met de penningmeester van het bestuur, twee keer de boekenverkoop voor ODIOM-leden. Met behulp van de studiegids maak je voor alle studenten een boekenlijst. Deze komt in de webshop en vervolgens bestellen studenten online hun boeken. Ga jij altijd overzichtelijk te werk, hou je wel van een precies werkje en lijkt het je leuk om meer in contact te komen met de docenten? Dan is deze belangrijke commissie van ODIOM echt iets voor jou!

Buitenlandse Excursiecommissie (BexCie) 8 personen – De Buitenlandse excursiecommissie organiseert een studiereis naar het buitenland voor ongeveer 30 studenten. In overleg met het bestuur wordt een bestemming uitgezocht. De commissie regelt de reis: het vervoer, de slaapplaats en de verschillende uitstapjes en de studiegerelateerde activiteiten. ODIOM is al in Leuven, Berlijn, Kopenhagen, Bologna, Boedapest, Porto, Istanbul, Praag, Krakau, Dublin, Valencia en Lissabon geweest. Ben jij avontuurlijk en lijkt deze organisatie je een uitdaging? Dan is de BexCie wat voor jou!

Carrièrecommissie (CarrièreCie) 5 personen – Deze commissie organiseert de meeloopdagen van ODIOM. Door een dagje mee te lopen in de praktijk krijgen studenten de mogelijkheid een kijkje te nemen in het werkveld. Als lid van deze commissie heb je veel contact met het werkveld en kun je je netwerk uitbreiden. Lekker netwerken, wie wil dat nou niet? Ook organiseert de CarrièreCie twee maal een carrièreavond.

CongressComittee (CoCo) 6 personen – De Congrescommissie is nieuw dit jaar. Samen met de studieverenigingen VIP (psychologie) en Societas (Sociologie) organiseert de Congrescommissie een groot facultair congres in mei 2020.

Diescommissie (DiesCie) 8 personen – In mei vieren we de 17e verjaardag van ODIOM. Als lid van de DiesCie organiseer je deze speciale dag van ODIOM. De commissie organiseert een symposium vol interessante sprekers en workshops. Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook een feestje. ’s Avonds zal de commissie een heus verjaardsfeest organiseren. Wil jij de beste verjaardag van ODIOM organiseren, zowel studie-gerelateerd bezig zijn als een spetterend feestje bouwen? Ga dan voor de DiesCie!

Excursiecommissie (ExcurCie) 6 personen –  De Excursiecommissie organiseert minstens drie excursies naar bedrijven, organisaties of instellingen die relevant zijn voor de carrièremogelijkheden van studenten. De commissie stelt een dagvullend programma voor (schakel)studenten en alumni samen. De Excursiecommissie gaat voornamelijk grotere bedrijven, instellingen en organisaties benaderen die zich bij voorkeur buiten de stad Groningen gevestigd hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Ministerie of aan een uitgeverij. Deze excursie wordt georganiseerd voor een grotere groep. Het doel van de commissie is om leden een ander perspectief te bieden op het werkveld en om het studiegerelateerde aspect van ODIOM te versterken. Dus lijkt het je leuk om niet alleen een interessante dag te organiseren, maar ook je netwerk uit te breiden? Ga dan voor de ExcurCie!

Evenenemtencommissie (EventCie) 4 à 5 personen –  Deze commissie zal een liftweekend en de Batavierenrace organiseren. Het liftweekend zal plaatsvinden in maart en afgelopen jaren zijn we hier al heen geweest: Antwerpen, Lille. Daarnaast streeft ODIOM ernaar ieder jaar mee te doen aan de Batavierenrace, het grootste hardloopevenement van Nederland. In samenwerking met studievereniging ghd Ubbo Emmius is de Eventcommissie verantwoordelijk voor de organisatie hiervan. Dus ben jij sportief, avontuurlijk en heb je zin in een nieuwe uitdaging? Solliciteer dan voor de EventCie!

Feestcommissie (FeestCie) 8 personen – De Feestcommissie zorgt ervoor dat de meeste ODIOM-borrels een thema krijgen. Deze commissie zorgt er dan ook voor dat de kroeg versierd wordt in het thema. Verder zal er vanuit de FeestCie iemand plaatsnemen in de commissie van Prominent in de Tent. Ga jij graag naar feestjes, maar wil je ze veel liever allemaal zelf organiseren? Dan moet je gewoon plaatsnemen in de FeestCie!

Galacommissie (GalaCie) 6 personen – De GalaCie organiseert één keer per jaar rond de kerstperiode een gala samen met andere verenigingen. In deze commissie zitten twee ODIOM-leden.

Heerencommissie (HeerenCie) 3 personen – Alle mannelijke leden opgelet! Speciaal voor jullie is er de Heerencommissie, zodat jullie een platform hebben om met de andere mannen van de studie in contact te komen en leuke activiteiten te doen. Deze commissie organiseert drie activiteiten, waarvan één ook voor de vrouwen is. Mannen, grijp je kans om plaats te nemen in deze mooie commissie!

Introductiecommissie (IntroCie) 10 eerstejaarsstudenten – De IntroCie organiseert het introductiekamp voor eerstejaarsstudenten. De commissie is een heel jaar bezig met de voorbereidingen voor het kamp dat eind augustus zal gaan plaatsvinden. Kon jij nou geen genoeg krijgen van het kamp? Organiseer het volgend jaar zelf!

Mastercommissie (MasterCie) 4 leden – De MasterCie organiseert tweemaal per jaar informele activiteiten voor de masterstudenten. Deze commissie is opgericht om de betrokkenheid van de masterstudenten te vergroten.

Mediacommissie (MediaCie) 6 leden – De MediaCie schrijft gedurende het jaar artikelen op de site van ODIOM. Deze artikelen zullen formeel en informeel van aard zijn. Ook worden er bijvoorbeeld podcasts en aftermovies gepubliceerd. Dus hier kan je je creativiteit in kwijt!

Schakelaarscommissie (SchakelCie) 2 tot 4 personen- De SchakelCie is de commissie voor de SPO-studenten van ODIOM. Zij organiseren een aantal keer per jaar activiteiten voor de schakelaars en zorgen er daarnaast voor dat de overige activiteiten van ODIOM onder de aandacht komen. Ben jij een SPO-student en lijkt het je leuk om ervoor te zorgen dat SPO-studenten elkaar beter leren kennen? Dan is deze commissie perfect voor jou!

Jaarvertegenwoordiging – Verder zijn we op zoek naar mensen voor de: Jaarvertegenwoordiging PW 1, 2 en 3, jaarvertegenwoordiging AOLB 1,2, 3 en 4 en jaarvertegenwoordiging van de mastertracks. Als lid van de jaarvertegenwoordiging vertegenwoordig jij ook daadwerkelijk je jaargroep. Je bent met je jaarvertegenwoordiging de schakel tussen studenten en docenten. Doordat jullie jezelf aan het begin van elk blok voorstellen weten zowel studenten als docenten wie er in de jaarvertegenwoordiging zitten en wie ze kunnen aanspreken. Als er problemen zijn, maar ook als dingen goed gaan. Verder maak je verslagen van elke cursus, waarvoor je medestudenten om hun feedback vraagt en met de docenten spreekt. De verslagen worden allemaal bewaard en meegenomen naar het volgende jaar, zodat het onderwijs ook daadwerkelijk verbeterd kan worden. Vind je het leuk om actief bezig te zijn met het verbeteren van het onderwijs? Dan is de jaarvertegenwoordiging echt iets voor jou!
Als JV’er ben je actief lid, je krijgt dan ook dezelfde voordelen als commissieleden. De JV’s bestaan uit 4 à 5 personen. Onder het kopje ‘actief lidmaatschap-> jaarvertegenwoordigingen’, vind je meer informatie over de verschillende jaarvertegenwoordigingen!

We hopen je snel als actief lid te mogen verwelkomen!