Over ODIOM

Wat is ODIOM?

ODIOM is dé studievereniging van de opleiding Pedagogische & Onderwijswetenschappen, de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs en de schakelopleiding van Pedagogiek (SPO) aan de Rijksuniversiteit te Groningen. ODIOM heeft ruim 1.100 leden verspreid over de verschillende jaarlagen van deze opleidingen.
ODIOM is opgericht in 2003 en komt voort uit STUVO na de invoering van de brede bachelor “Pedagogische Wetenschappen & Onderwijskunde” aan de Rijksuniversiteit Groningen. Binnen deze brede bachelor vallen de studierichtingen: Orthopedagogiek (Jeugdzorg, Leerproblemen en Ondersteunen van personen met beperkingen) en Pedagogiek & Onderwijswetenschappen (Onderwijswetenschappen, Algemene gezinspedagogiek en Volwasseneneducatie).

Wat betekent ODIOM? 

ODIOM is vernoemd naar OPERA DIDACTICA OMNIA (1657), de verzamelde werken van de theoloog, filosoof en pedagoog Comenius. Voor meer informatie over Comenius kun je kijken op de website van het Comenius museum.

Motto 

“Waar je studie eindigt, gaat ODIOM verder!”

Visie 

ODIOM is een bruisende vereniging die zich vanuit een betrokken, open en professionele grondslag richt op het vormen van de schakel tussen student zijn, jezelf ontwikkelen, opleiding en werkveld. Studievereniging ODIOM stelt  haar leden in staat zich te ontwikkelen op persoonlijk en studiegerelateerd gebied. De diversiteit van het aanbod maakt het de leden mogelijk om te bouwen aan een netwerk met medestudenten, de opleiding en instellingen uit het werkveld. Daarnaast is ODIOM een vereniging waar leden samenkomen voor het opbouwen van sociale contacten en voor deelname aan ontspannende activiteiten. ODIOM is een vereniging waar iedereen zijn of haar vruchten van kan en mag plukken.

Missie 

Studievereniging ODIOM is een jonge en groeiende vereniging die als doel heeft de contacten tussen de studenten Pedagogische Wetenschappen en Onderwijs Wetenschappen, Academische Pabo en studenten van het schakelprogramma stimuleren en de belangen van haar leden te behartigen. ODIOM is een gezellige vereniging waar leden sociale contacten opdoen middels vele commissies en activiteiten. ODIOM behartigt de belangen van haar leden door studenten vanaf het begin van hun studie te faciliteren, te stimuleren en te ondersteunen middels het organiseren van activiteiten op studiegerelateerd en sociaal gebied.

De vereniging tracht een professioneel karakter uit te stralen. Een hoog niveau van professionaliteit wordt nagestreefd waarbij laagdrempeligheid en toegankelijkheid een belangrijke rol spelen.

ODIOM is zowel bezig met het heden als de toekomst. De vereniging kan voortbouwen op een stevige fundering die in het verleden is gelegd voor een bloeiende vereniging. Het beleid van de vereniging wordt dusdanig ingericht dat ODIOM zich kan blijven ontwikkelen naar aanleiding van actuele en komende ontwikkelingen. Zo zal ODIOM de sterke positie van schakel tussen student, opleiding en werkveld ook voor de toekomst blijven behouden.

Wat heeft ODIOM zoal te bieden?

ODIOM biedt zowel op studiegerelateerd als op sociaal gebied verschillende activiteiten aan. Bij studiegerelateerde activiteiten kan gedacht worden aan lezingen, meeloopdagen, excursies, symposia en buitenlandse reizen. Daarnaast worden sociale activiteiten en borrels georganiseerd, die een ontspannend en informeel karakter hebben. Verder verschijnt er drie keer per jaar een ODIOM-Magazine en wordt er één keer per jaar een Almanak uitgebracht. Tot slot bieden wij ook nog boekenkorting voor leden aan. Daarnaast bieden wij ook boekenkorting voor leden aan en krijgt ieder ODIOM-lid een digitale ODIOM-kortingsticker waarmee je bij verschillende bedrijven korting kunt krijgen. Alle bovenstaande activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de verschillende commissies van ODIOM.

Bestuurskamer

De bestuurskamer bevindt zich in kamer 0003 van het Nieuwenhuisgebouw  aan de Grote Rozenstraat 38. Als je binnenkomt in het Nieuwenhuisgebouw voor de trap links, door de klapdeuren en dan de kamer voor de trap links.

Inloopuren 

Tijdens de inloopuren kun je langskomen op onze kamer. Hier kun je terecht met al je vragen omtrent commissies, lidmaatschap en andere zaken, of gewoon om gezellig een kop koffie of thee te komen drinken! De inloopuren zijn elke werkdag van 12:00 tot 14:00 uur. Op woensdagen zijn we van 12:00 tot 16:00 uur geopend.

Let op! Gedurende vakanties en tentamenperioden gelden er afwijkende openingstijden.

Lid worden 

Iedereen die Pedagogische Wetenschappen & Onderwijswetenschappen studeert, de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs of het schakelprogramma volgt aan de RuG kan lid worden van ODIOM. Meer informatie over lidmaatschap en contributie kun je hier vinden.

Actief worden

Niet alleen kun je profiteren van de activiteiten die ODIOM organiseert, je kunt ook zelf actief deelnemen binnen de vereniging. Dit kun je doen door plaats te nemen in een commissie, jaarvertegenwoordiging of door een bestuursjaar te doen. Je doet hiermee ervaring op met vergaderen, besturen en het organiseren van activiteiten.

Elk actieve ledenjaar start in oktober. Vanaf september worden nieuwe actieve leden geworven, maar af en toe worden ook gedurende het studiejaar nieuwe actieve leden gezocht. Mocht je interesse hebben om plaats te nemen in een van de commissies, structuren of jaarvertegenwoordigingen, dan kun je contact opnemen met het bestuur door middel van een e-mail  naar de Commissaris Interne Contacten via intern@odiom.nl.

Adreswijziging doorgeven 

Ga je verhuizen? Wil je je adres wijzigen? Wil je je e-mailadres wijzigen of heb je een nieuw telefoonnummer? Stuur je nieuwe gegevens naar bestuur@odiom.nl.

Lidmaatschap opzeggen/opgeven als alumnus 

Ben je afgestudeerd? Ga je een andere studie doen of ga je helemaal stoppen met de studie? Via  een e-mail naar bestuur@odiom.nl kun je je afmelden, je lidmaatschap opzeggen en/of je inschrijven als alumnus. Als alumnus willen we je blijven betrekken bij ODIOM. Zo worden er bijvoorbeeld verscheidende activiteiten speciaal voor alumni georganiseerd, maar daarnaast mag je natuurlijk ook nog steeds deelnemen met korting aan de reguliere activiteiten van ODIOM.

Contactgegevens 

Voor de contactgegevens van ODIOM: Kijk hier
Voor de telefoonnummers en emailadressen het ODIOM-bestuur: Kijk hier
Voor de emailadressen van ODIOM-commissies: Kijk hier