Vacatures voor alumni

Op deze pagina worden vacatures geplaatst voor zowel studiegerelateerde als niet-studiegerelateerde banen voor alumni.

Stichting Milo

Behandelcoördinator/Orthopedagoog of psycholoog (28-36 uur per week) 

Wat ga je doen bij ons?
De behandelcoördinator heeft als belangrijkste taken kansen en mogelijkheden te onderzoeken voor communicatie en het stimuleren van de (communicatieve) ontwikkeling. Dit doe je in nauwe afstemming met het sociale netwerk van onze cliënten. Je stuurt daarbij het Milo-behandelteam aan, bestaande uit bijvoorbeeld logopedisten, ergotherapeuten en muziektherapeuten.

De werkzaamheden

 • Je coördineert en voert samen met het behandelteam uitgebreid dynamisch assessment uit en stelt Communicatie Competentie Profielen (CCP) en behandelplannen op
 • Je werkt ambulant en bent samen met een behandelaar op pad in de regio om vanuit passende behandeltrajecten met de inzet van ondersteunde communicatie het sociale netwerk rondom de cliënt te empoweren
 • Je coördineert de uitvoering van de behandelplannen en stuurt daarbij het behandelteam (externe en interne behandelaren) aan, zowel inhoudelijk als organisatorisch (planning, uren)
 • Je bent verantwoordelijk voor een goede dossieropbouw met daarin verslaglegging, urenverantwoording, evaluaties, etc.
 • Je overlegt met collega’s uit de verschillende regio’s over ontwikkelingen, projecten en onze toekomstige uitdagingen om de toegankelijkheid van ondersteunde communicatie te verbeteren. Daarbij lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van onze diensten en Milo als organisatie

Je past bij ons als je…

 • Een afgeronde academische opleiding hebt als gedragswetenschapper: Orthopedagoog of Basispsycholoog, eventueel aangevuld tot Orthopedagoog-Generalist, GZ-psycholoog of Neuropsycholoog
 • Affiniteit hebt met het werken met kinderen, jongeren en/of jongvolwassenen met meervoudige communicatieve beperkingen. Dit is een must!
 • Ervaring hebt met aangepaste diagnostiek en het opstellen van behandelplannen. Bij voorkeur heb je daarbij ervaring met verschillende vormen van ondersteunde communicatie en dynamisch assessment of de motivatie om hier op korte termijn in opgeleid te worden
 • Mocht je eerst meer ervaring willen krijgen in OC behandelen, is dit ook een mogelijkheid in het opleidingstraject
 • Flexibel bent en zelfstandig kunt werken: je werkt niet op één plek, maar daar waar jouw cliënten je het hardst nodig hebben, dit kan ook regio overstijgend zijn
 • Je herkent in de volgende competenties: klantgericht, probleemanalyse, planning en organisatie, samenwerken, resultaatgericht, helicopterview, nauwkeurig
 • In het bezit bent van rijbewijs en eigen vervoermiddel

Je krijgt bij ons

 • De mogelijkheid om voor langere tijd middenin en met het netwerk van de cliënt te werken, zodat je echt een verschil kunt maken
 • De mogelijkheid om je te verdiepen in de nieuwste theorie en praktische mogelijkheden op het gebied van ondersteunde communicatie via onze eigen Milo Academy en volop andere ontwikkelmogelijkheden
 • Salariëring conform CAO Gehandicaptenzorg maximaal FWG 65 afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring
 • Een aanstelling voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband
 • Werk in een inspirerende, multidisciplinaire en interprofessionele omgeving waar evidence-based practice voorop staat
 • De mogelijkheid om je eigen agenda te beheren en werktijden te bepalen waardoor je werk en privé goed kunt combineren

Bel, mail of app ons
Heb je nog vragen of wil je meer informatie over Stichting Milo?
Neem dan contact op met Karien Mescher, HR-manager Stichting Milo 06-55550042. Karien is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag.
Wil je direct solliciteren? Mail dan je sollicitatiebrief, CV en functietitel naar: recruitment@stichtingmilo.nl.We kijken uit naar je sollicitatie!

_________________________________________________________

Zorginitiatief de Bosk

Pedagogisch medewerker (24-28 uur p.w.)

Op zoek naar een warme, kleinschalige werkplek waar jij je kunt ontwikkelen en inzetten voor het leven van jongeren? Dan hebben wij een leuke plek voor jou!
Bij ZorgInitiatief de Bosk zetten we ons in voor jongeren bij wie het leven niet helemaal vanzelf gaat. Dit doen we onder andere op onze kleinschalige locatie in Elim (Drenthe). We bieden je veel vrijheid en ruimte om te groeien en om je passie te volgen. Wil je van betekenis zijn? Kom dan bij ons werken om samen met ons te zorgen voor geluk!

Wie zijn wij?

Wij zijn een professionele en kleinschalige zorgorganisatie met een aantal locaties in Friesland en Drenthe. Wij bieden bewoning, behandeling en begeleiding aan jongeren en kinderen bij wie het leven niet vanzelf gaat. Wij ondersteunen en begeleiden hen naar zoveel mogelijk zelfstandigheid. We zijn kleinschalig en willen dat ook blijven, want dat is onze kracht. Onze kernwaarden hierbij zijn: cliëntfocus, samenwerken en resultaatgericht. Iedereen is uniek en daarom bieden wij maatwerk. Onze jongeren krijgen hun eigen plek in een warme en veilige omgeving.

Wil je graag meer weten over wie wij zijn? Kijk dan eens hier of neem contact met ons op. We vertellen je graag meer.

Waar ga je werken?

In Elim hebben we twee kleinschalige locaties die gezinsgerichte jeugdhulp bieden. Dit doen we in twee geschakelde woningen. Hierdoor kun je altijd terugvallen op je collega die op de andere locatie aanwezig is. Elke woning biedt ruimte aan maximaal 6 cliënten in de leeftijd tussen 12 en 18 jaar met een (licht) verstandelijke beperking en/of gedragsprobleem. Onze focus ligt op het bieden van een veilige en gestructureerde omgeving, waarin onze jongeren zich kunnen ontwikkelen. Saamhorigheid, geborgenheid en warmte staat bij ons centraal.

Wie we zoeken…

 • Een bevlogen professional met hart voor het vak.
 • Je weet een luisterend oor te bieden en neemt de tijd voor een kopje koffie enkoekje wanneer de jongeren thuiskomen.
 • Iemand die kijkt naar ‘wat kan wel?’ en de jongeren een veilig thuis kan bieden.
 • Je hebt een relevante, afgeronde MBO niveau 4 opleiding en hebt kennis en inzicht in het zorg- en dienstverleningsproces.
 • Je beschikt over zelfstandigheid, een koel hoofd en empathie. Je bewaart de rust en het overzicht, weet escalaties te voorkomen of kunt zo nodig de-escaleren.
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken, maar kunt ook goed functioneren in teamverband en in contact met andere betrokken partijen.
 • SKJ registratie is een pre, maar geen must.

Je bent bereid om onregelmatig en in de weekenden te werken. Woon je zelf niet in de buurt van Elim, dan is het vanwege de bereikbaarheid aan te bevelen dat je in het bezit bent van een rijbewijs B en een auto. Het aantal uren is bespreekbaar. Ben je vooral geïnteresseerd om in het weekend, ’s nachts of tijdens de vakantie te werken? Ook dan komen we graag met je in contact!

Werken voor ZorgInitiatief de Bosk betekent werken in een kleinschalige, inspirerende en uitdagende werkomgeving. We werken in een huiselijke sfeer met vriendelijke, gezellige en hulpvaardige collega’s. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. We hechten waarde aan persoonlijk contact, korte lijnen en samenwerken. Verder bieden wij je:

 • Ruimte voor meedenken en meegroeien.
 • Salaris conform CAO Gehandicaptenzorg, schaal 40 (€2457, – €3332,-)
 • De kans om mee te bouwen aan onze missie en om samen te zorgen voor geluk.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract.
 • Naast je vakantiegeld ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Korting op je sportabonnement via Bedrijfsfitness Nederland.
 • Persoonlijke ontwikkeling door gerichte trainingen, cursussen en scholing (onderandere onderwerpen als ‘traumasensitief opvoeden’ en ‘oplossingsgericht werken’)en de kans om jouw passie te volgen.

En natuurlijk: reiskostenvergoeding, een pensioensregeling en zakelijke telefoon
(of vergoeding van telefoonkosten met eigen telefoon).

Solliciteren

Wil jij samen met ons zorgen voor geluk? Solliciteer dan direct of stuur jouw CV en korte motivatie op via vacature@debosk.nl! Graag in de onderwerpregel vermelden “Sollicitatie Begeleider Drenthe”. Wil je meer weten naar aanleiding van bovenstaande vacature? Of wil je eens vrijblijvend komen kennismaken? Laat het ons weten via vacature@debosk.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

_________________________________________________________

Tele’Train

Traineeship Grow&Go

In ons traineeship Grow&Go ga je met een kleine groep starters en pas afgestudeerden snuffelen aan uitdagende projecten bij profit en non-profitorganisaties. Hoe leuk is dat! Je leert het onderwijskundige werkveld kennen en ontdekt waar jouw kracht ligt, dat is de ‘grow’. En je leert snel, want bij ons betekent ‘go’ in het diepe duiken en direct aan de slag gaan met concrete klantopdrachten.

Kweekvijver

Grow&Go is onze kweekvijver voor pas afgestudeerden en starters met een opleiding Onderwijskunde of Opleidingskunde. In sneltreinvaart ontwikkel je jezelf als professional en mens. Je leert van en met elkaar. En ja, je verlegt je grenzen en doet dingen die je nog nooit hebt gedaan. Omdat het leuk en uitdagend is. Omdat je gewoon begint en omdat je het kunt. 

Een vliegende start 

Je start met een onboardingsmaand vol training en begeleiding. In deze pittige en vooral ook leuke learning journey maak je onder meer kennis met de tools Articulate Storyline en aNewSpring en ons (e)-learning ontwikkelproces. Een rondje langs je collega’s van alle disciplines hoort er uiteraard ook bij.

Ontwikkeltraject van elf maanden

Na de eerste maand ga je de diepte en de breedte in met 11 maanden vol klantprojecten en uitdagende trainingen en workshops. Geen tijd voor achteroverleunen, want je gaat aan het werk met onder meer: 

 • DISC kleurenprofiel
 • Feedback
 • Zelfreflectie
 • Presentatievaardigheden
 • Timemanagement
 • Werkgeluk
 • Projectmanagement
 • Communiceren met klanten

Direct aan de slag

Wij geloven in een snelle leercurve door te doen en te ervaren. Vandaar dat je direct al betrokken wordt bij verschillende projecten. En je krijgt de verantwoordelijkheid voor je eigen klantproject: van klantcontact, idee, uitvoering tot evaluatie. Dat is in het begin even wennen, maar uiteindelijk een enorme boost voor je zelfvertrouwen en je ontwikkeling. 

Begeleiding op maat

Omdat je inmiddels ook werkt aan je eigen klantopdracht in de praktijk, geven we je begeleiding op maat via intervisie, een buddy, wekelijkse Q&A en een bila met je manager. Je sluit Grow&Go af met een presentatie over jouw ontwikkeling als nieuwe Tele’Trainer en wij zorgen voor het feestje!

Solliciteren

Het Grow&Go programma van Tele’Train start elke paar maanden. Tussendoor kun je solliciteren. We hebben plek voor maximaal 6 trainees per groep. De eerstvolgende groep start in februari.

Zie jij een grote kans dat je bij Tele’Train in deze functie helemaal op je plek zit én zie je ook ruimte om jezelf in deze job te ontwikkelen? Wacht dan vooral niet en laat van je horen! Een bericht met daarin een korte motivatie of videoboodschap is voldoende om je interesse kenbaar te maken. Voeg daarbij je meest recente CV of een link naar je LinkedInaccount, dan laten wij zo snel mogelijk van ons horen. Reageren kan via onderstaand formulier. 

Ben je nog niet afgestudeerd, maar wil je wel graag alvast werkervaring doen? We kijken graag met je wat er mogelijk is, dus bel of mail ons gerust, info@teletrain.nl of telefoon +31(0)20 4704658. Ook voor vragen kun je bellen naar 020-470 46 58 en vragen naar Kiki Pols of Kristella Hak.

_________________________________________________________

Trajectum

Behandelaar, uren in overleg

Ben jij een Psycholoog of Orthopedagoog en ben jij op zoek naar een interessante organisatie waar jij jezelf verder kunt ontwikkelen? Dan is Trajectum een werkgever voor jou!

Waarom Trajectum?

Wanneer jij op zoek bent naar een organisatie waar je op topsport niveau zorg kunt verlenen ben je bij Trajectum aan het juiste adres! Wij behandelen en begeleiden mensen met een lichte verstandelijke beperking met vaak ernstige psychiatrische- en/of gedragsproblematieken. Veel van deze cliënten hebben daarnaast een forensische achtergrond. Binnen Trajectum zijn in het noorden en oosten van Nederland meerdere locaties waar je binnen verschillende beveiligingsniveaus kunt werken. Wil jij niet kiezen tussen gehandicaptenzorg, forensische zorg of geestelijke gezondheidszorg? Bij Trajectum hoef je niet te kiezen!

Wat ga je doen?

Als medebehandelaar geef je samen met de regiebehandelaar (GZ-psycholoog) vorm aan de integrale behandeling van onze cliënten en gezamenlijk stuur je het multidisciplinaire behandelteam aan. Je houdt je onder andere bezig met het uitvoeren van diagnostiek en het bieden van methodische behandeling (middels de Trajectum methodiek), op basis van een voor de cliënt op maat gemaakt behandelplan. De doelgroep is divers en complex, waardoor je op je vakinhoudelijke creativiteit en aanpassingsvermogen wordt uitgedaagd.

Je werkt samen met de regiebehandelaar en een teammanager en zijn jullie samen verantwoordelijk voor het behandelklimaat binnen de afdeling. Tenslotte draag je samen met collega-behandelaren bij aan een specifiek therapeutisch klimaat binnen de sector. Je houdt ontwikkelingen binnen het vakgebied proactief bij en bent nieuwsgierig naar nieuwe innovaties in behandel- en zorgprogramma’s. Het Kenniscentrum van Trajectum helpt mee in deze continue ontwikkelingen.

Wat kun je van ons verwachten?

Naast een écht interessante functie bieden wij een goed opleidingsklimaat en hebben we een eigen kenniscentrum waarin onderzoek, kennisontwikkeling en kennisdeling continu worden gestimuleerd. Je komt terecht in een fijn, collegiaal team waarin veel oog is voor jouw ontwikkeling. Daarnaast bieden we o.a.:

 • Een baan waarin je ervaring kunt op doen met de doelgroep en de behandelmethodes van
  Trajectum;
 • Een fijn, collegiaal team waarin veel oog is voor ontwikkeling;
 • Salariëring conform cao- Gehandicaptenzorg FWG 60;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan een aantal aantrekkelijke secundaire
  arbeidsvoorwaarden als: bedrijfsfitness, collectieve (zorg)verzekeringen en een fietsplan.

Zien we jou binnenkort?
Als je interesse is gewekt nodigen we je graag uit om (vrijblijvend) met ons in gesprek te gaan. Neem contact op met onze recruiter Emilie Roke- van Houwelingen via eroke-vanhouwelingen@trajectum.info of 0615925307
Emilie zal zorgen dat je in contact komt met de locatie van jouw keuze.

Voor meer informatie kijk op:  Werken als Gedragswetenschapper bij Trajectum (werkenbijtrajectum.nl)

_________________________________________________________

Swung

Gezocht: Startende leerkracht

 • HBO/WO
 • Primair Onderwijs
 • Groningen, Friesland, Drenthe & Overijssel
 • 24-40 uur p/w
 • €3.001 – €4.573

Kickstart je carrière in het primair onderwijs

Talenten maken de toekomst. Jij dus. Als beginnend leerkracht wil je graag een zachte landing in het basisonderwijs. Dat snappen we. Wij gaan je helpen! Ben je al langer leerkracht, maar wil je wat extra ondersteuning? Dan kan je uiteraard ook solliciteren! Voor de wereld ben je een leerkracht, maar voor jouw leerlingen ben je hun superheld. Ben jij een leerkracht die nooit vergeten zal worden door zijn of haar leerlingen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Want jij hebt humor, maar je bent ook serieus wanneer je lesgeeft. Zo zorg je ervoor dat elke les leuk wordt. Voor vele scholen en groepen zijn wij op zoek naar dit soort swungers, want wij willen natuurlijk alleen de beste voor de klas!

Voordelen

 • Ontvang direct een vast contract!
 • Je krijgt een startsalaris van €3.001 per maand (o.b.v. een fulltime dienstverband), een 13e maand en 8% vakantiegeld
 • Goede begeleiding en coaching, waaronder de mogelijkheid tot lesbezoeken
 • Werken bij een jonge club onderwijsprofessionals
 • Volop doorgroei- of verdiepingsmogelijkheden
 • Informele bijeenkomsten met Swung collega’s waarbij we inzoomen op de laatste trends
 • Gezellige borrels en feestjes die je niet wil missen

Vind deze vacature én het sollicitatieformulier hier.

Janneke Rinsma – consultant onderwijs:
? +3161527376  ?  Janneke@swung.nl 

p.s. vergeet niet te vermelden dat je via ODIOM komt, daarmee help je de studievereniging enorm!

_________________________________________________________

Rijksuniversiteit Groningen

Gezocht: Docent Pedagogische en Onderwijswetenschappen (0,6 – 0,8fte)

Functieomschrijving
Bij de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen is een vacature voor een eenjarige aanstelling als docent. Deze docent ondersteunt andere docenten bij het geven van onderwijs, is in staat binnen de eigen expertise incidenteel colleges te geven, ondersteunt bij het nakijken van opdrachten en tentamens en kan zelfstandig werkgroepen begeleiden.

Bekijk de volledige vacature hier.

_________________________________________________________

BMC

Traineeship Jeugd en Onderwijs

Je bent (bijna) klaar met je studie, maar nog niet klaar met ontwikkelen? Je wilt aan het werk in het onderwijs en/of de jeugdzorg en tegelijkertijd jezelf ontwikkelen tot adviseur in de publieke sector? Dan is ons traineeship onderwijs & jeugd iets voor jou!

Over het traineeship
Als trainee bij BMC doe je ervaring op bij verschillende opdrachtgevers, ontwikkel je specifieke vakkennis en werk je gericht aan voor jou relevante competenties. In korte tijd bouw je een mooi en afwisselend CV op. BMC start oktober 2023 met de tiende editie van het traineeship Jeugd & Onderwijs. Als trainee krijg jij de mogelijkheid om in een periode van twee jaar werk uit te voeren bij diverse onderwijs- en/of jeugdzorginstellingen in verschillende functies. Je kunt de in jouw studie(s) opgedane kennis goed inzetten in deze functies en tegelijkertijd krijg je de kans om een scherper beeld van onderwijsinstellingen en/of jeugdzorgorganisaties te vormen. Hierdoor ontdek jij waar jouw talenten het meest tot zijn recht komen.

Naast het werken bij één van onze opdrachtgevers, ga je 8 uur per week aan de slag met je eigen ontwikkeling. Dit doe je onder andere middels het volgen van trainingen en intervisie met je mede-trainees, leergesprekken met jouw leermanager en het schrijven van een portfolio. Je wordt intensief opgeleid tot adviseur binnen de publieke sector. Onze eigen adviseurs van jeugd en onderwijs spelen hierin een grote rol, zij verzorgen trainingen met concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

Dankzij ons grote netwerk en vele adviseurs kom je in aanraking met de verschillende functies binnen jeugd en onderwijs. Functies die je zelf vervult en daarnaast de mogelijkheid om een periode met een ervaren adviseur mee te lopen op zijn of haar opdracht, om het werk van een senior adviseur van dichtbij te ervaren. Tot slot ontmoet je alle adviseurs tijdens de diverse bijeenkomsten waaronder onze domeinavonden.

Wat wij vragen:
Je hebt maximaal twee jaar geleden een HBO en/of WO opleiding afgerond op het gebied van jeugd en/of onderwijs. We geven de voorkeur aan kandidaten die ook een aanvullende master hebben afgerond. Twijfel jij of je in aanmerking komt met jouw opleiding? Neem gerust contact op!

Procedure
Bij interesse kun je solliciteren via de site van BMC: https://www.bmc.nl/vacatures of een mail sturen naar roos.de.dreu@bmc.nl (voor eventuele vragen of meer informatie kun je ook bij Roos terecht).

De selectieprocedure bestaat uit twee selectiedagen, deze vinden plaats op 30 mei en 6 juni.

Over BMC
BMC is een advies- en detacheringsbureau in de publieke sector. BMC voert hoogwaardige onderzoeks- en adviesopdrachten uit binnen diverse werkvelden, waaronder onderwijs en jeugdzorg. Daarnaast biedt BMC ondersteuning bij de implementatie van verbeteringen in beleid en uitvoering. BMC faciliteert een groot aantal opleidingsactiviteiten voor haar opdrachtgevers en professionals. Kennis is waar het bij BMC om draait. Gecombineerd met de juiste competenties dagen we onszelf uit om de maatschappij elke dag een beetje beter te maken. Zo dragen wij ons steentje bij.