Buitenlandse-excursiecommissie

E-mail: bexcie@odiom.nl

De BexCie organiseert ieder jaar een studiereis naar het buitenland met daarin verschillende excursies en uitstapjes. Zo zijn we al eens naar Valencia en Lissabon geweest. Wie weet organiseer jij straks de reis naar een nieuwe bestemming!

Hallo ODIOM’ers!

 

Wij zijn de BexCie van het jaar 2022-2023. Om ervoor te zorgen dat de buitenlandse excursie weer een groot succes wordt dit jaar, gaan wij als BexCie natuurlijk enorm ons best doen! Om te beginnen hebben wij daarom allemaal even gereflecteerd op voorgaande reisjes, er kan namelijk nog wel eens wat misgaan als je naar het buitenland gaat….

Laten we beginnen bij de heenreis. Tijdens het zoeken van goedkope vluchten kan je namelijk bij wat alternatievere luchthavens terechtkomen. Toen Henryk met zijn ouders naar Düsseldorf reed om te gaan vliegen naar Sardinië kwamen ze er, na een tijdje zoeken in de aankomsthal achter dat ze op het verkeerde vliegveld stonden terwijl hun lift alweer halverwege Nederland was… Hij zal zich daarom goed voorbereiden om deze fout niet nog eens te maken.

Wanneer je eenmaal op de goede plek van vertrek bent valt er wat te leren van Puck. Neem namelijk nooit teveel kilo’s mee in je koffer wanneer er regels zijn over het gewicht! Ooit heeft zij op haar reis naar Sicilië 3 kilo teveel meegenomen en tja, toen moest ze midden in de mensenmassa spullen achterlaten op het vliegveld… best awkward. Houd dit dus in je achterhoofd om dit gênante moment te voorkomen!

Als je na een lange reis dan eindelijk op bestemming bent bestaat de kans dat je koffers niet mee zijn gegaan. Hannah heeft dit al een keer meegemaakt dus zoek haar vooral op voor tips als deze narigheid jou overkomt tijdens de buitenlandse excursie!

Onderweg naar onze accommodatie moeten we misschien nog wel een stuk lopen maar Mirthe zal dan in ieder geval niet het voortouw nemen. Zij is in Oostenrijk namelijk verdwaald in de bergen na het volgen van de verkeerde bordjes….

Wanneer je op reis tijdens de vrije tijd gaat shoppen moet je wel goed op je spullen letten. Zo heeft Maud haar portemonnee ooit in een schoenendoos gedaan tijdens het passen en deze schoenendoos vervolgens teruggezet. De portemonnee is nooit teruggevonden dus het is maar goed dat Maud geen penningmeester is dit jaar ;).

Als het vervolgens eindelijk tijd is voor een van de leuke activiteiten betekent het alsnog dat goed moeten blijven opletten. Dit geldt dan vooral voor Zoë aangezien zij ooit een museumstuk heeft aangestoten dat vervolgens op de grond viel. Leer hiervan en pas dus goed op!

We moeten wel beseffen dat we naar een vreemd land gaan en dingen dus iets anders lopen dan we gewend zijn. Zo heeft Tessa met haar ouders ooit geparkeerd op een parkeerplaats in een pittoresk Italiaans dorpje. Dit klinkt vrij normaal tot ze na het eten terugkwamen en diezelfde parkeerplaats omgebouwd was tot markt met hun auto als middelpunt. Uiteindelijk zijn ze er met een kleine boete vanaf gekomen maar dit willen we in april toch graag vermijden.

Als laatste, maar zeker geen onbelangrijke, is het ook bij Isa op vakantie fout afgelopen. Ze ging gezellig met drie vriendinnen op vakantie maar helaas waren ze aan het eind nog maar met twee vriendinnen over. Gelukkig verwachten wij dat de BexCie alleen maar gaat zorgen voor nieuwe vriendschappen dus hier gaan we ons niet al teveel zorgen over maken!

Gedurende dit studiejaar zullen jullie ons vast nog vaak zien en meld je begin volgend jaar vooral aan voor de BexCie zodat je ons nog beter kan leren kennen! De bestemming zal voorlopig nog een mysterie blijven maar we gaan er sowieso een onvergetelijke reis van maken met deze blunders in ons achterhoofd. Hopelijk tot in April!

Voorzitter                 Henryk Vonk

Secretaris                 Maud Witter

Secretaris                 Tessa Dekkers

Penningmeester     Hannah van Dijk

Hoofd Promo           Mirthe Woudstra

Hoofd Acquisitie    Isa Zaturdag

Hoofd Acquisitie    Zoë Ras

Algemeen                 Puck Gerritsen