Buitenlandse-excursiecommissie

De BexCie organiseert ieder jaar een studiereis naar het buitenland met daarin verschillende excursies en uitstapjes. Zo zijn we al eens naar Valencia en Lissabon geweest. Wie weet organiseer jij straks de reis naar een nieuwe bestemming!

Lieve ODIOM’ers,

Wij zijn de BexCie van het jaar 2020-2021! In dit bijzondere jaar gaan wij natuurlijk ook een bijzondere BexCie organiseren. Jullie zullen vast heel benieuwd zijn met wie jullie deze onvergetelijke reis gaan maken!

Wij hebben allemaal al heel wat avonturen beleefd in het buitenland. Zo heeft Lotje het afgelopen jaar in Spanje gezeten, maar zit zij nu vast in de kou in het hoge noorden. Ze kan niet wachten om de zon weer eens op te zoeken, dus het zou zomaar kunnen dat de BexCie dit jaar een echte zonvakantie wordt. Ook Mahrug is niet onbekend in Spanje. Na een halfjaar in Malaga te hebben gewoond weet zij alle leuke hotspots hier te vinden. Wie weet wordt zij wel onze gids in deze mooie stad. Nadi is ook wel bekend in het buitenland. Haar vriend is een echte Fransman. Zouden we dit jaar dan toch op skivakantie naar de Franse Alpen gaan? De Friezen in onze commissie vinden Groningen al voelen als het buitenland. Misschien blijven we dit jaar daarom ook wel lekker in Nederland (en dan het liefst in Friesland natuurlijk)! Over Friezen gesproken, dat zijn er nog wel een paar. Zo hebben wij bijvoorbeeld Bente. Bente snuift geen drugs, maar wel cultuur. Ze houdt van stedentripjes waarin ze veel musea kan bezoeken. De BexCie zou dit jaar dus wel eens heel erg leerzaam kunnen worden. Tijdens de BexCie moet je niet proberen Susan te bereiken. Op vakantie raakt zij namelijk altijd haar telefoon kwijt. Zo heeft zij haar telefoon al een keer in de Portugese supermarkt laten liggen en daarna in de touringcar. Wat een voordeel daarvan is, is dat ze gedwongen wordt om een gesprek te voeren. Voor de gezelligheid moet je dus zeker bij Susan zijn! Gezien Susan altijd alles kwijt raakt in Portugal, hopen wij niet dat wij dit jaar daar heen gaan…

Maar waar gaat de BexCie dan wel heen? In verband met corona is het misschien wel slim om ergens op de fiets heen te gaan! Morris houdt van echte fietsvakanties. Op zijn fiets heeft hij al heel wat van de wereld gezien. Zo heeft hij de Vaalserberg helemaal beklommen en is daarna doorgefietst naar Groningen! Tijdens zijn ellenlange fietstochtjes spot Morris graag alles wat met de natuur te maken heeft. Zo heeft hij hier een echte giraffe in het wild gespot!! Ook Sigrid houdt van het avontuur opzoeken tijdens een safari. Helaas komt Sigrid niet veel in het buitenland, maar de Beekse Bergen kent ze op haar duimpje! Misschien gaan we dus voor het eerst in de ODIOM-geschiedenis wel eens op safari!
We hebben nu al heel wat vervoersmiddelen voorbij zien komen, van safaribus tot de fiets. Anne daarentegen gaat het liefst op vakantie met het vliegtuig en dan vooral naar Spanje! Met zon, zee, strand en zuipen is Anne helemaal in haar nopjes. Op Mallorca of in Lloret de Mar kent ze de mooiste plekjes en de beste uitgaansgelegenheden.Wordt het dan toch een echte zuipvakantie??

Zoals jullie zien, kan het nog alle kanten opgaan. Wij gaan in ieder geval heel hard ons best doen om in dit gekke jaar een onvergetelijke reis te organiseren! Wij hopen jullie in februari allemaal te zien!!
Liefs,
De BexCie ’20/’21
Voorzitter Sigrid de Boer
Secretaris Mahrug Mohammed
Penningmeester Susan Hettinga
Hoofd-PR Nadi Hellinga
Hoofd-acquisitie Bente Vlas
Corona-specialist Morris Maneschijn
Corona-specialist Lotje van der Lei
Algemeen lid Anne Lassche

E-mail: bexcie@odiom.nl