Reisblogs

Verschillende ODIOM’ers kiezen ervoor om een semester in het buitenland te gaan studeren. Wil jij weten hoe dat gaat en wat ze daar meemaken? Bekijk dan vooral deze blogs en vlogs!

Bekijk hier de vlog van Mia Češljić!

Mia heeft het afgelopen semester (1e semester 2022-2023) gestudeerd in Birmingham. Mia zit op dit moment in het derde jaar van de AOLB.

 

Bekijk hier de blog van Anne Huiskamp!

Anne heeft het afgelopen semester (1e semester 2022-2023) gestudeerd in Boedapest. Anne zit op dit moment in het derde jaar van de AOLB.

De ervaringen die ik heb opgedaan in Boedapest zijn te mooi om te omschrijven. Vandaar dat ik een collage heb gemaakt, die nog niet kan omvatten wat ik in het buitenland heb beleefd. Ik heb herinneringen en vriendschappen op mogen bouwen voor het leven. De enige manier waarop je je een beeld kan vormen, is door het zelf te ervaren. Dit raad ik ook iedereen aan! Ik heb veel mogen leren op persoonlijk en cognitief vlak. Ik heb mijn zelfstandigheid verbeterd (door in een nieuwe stad te gaan wonen en door veel te reizen in de omgeving en buurlanden van Hongarije), mijn Engels en mijn begrip/respect voor andere culturen. De vakken die ik volgde aan de universiteit van Boedapest (ELTE) waren gefocust op mensen met ‘disabilities’. De inhoud van de vakken was vaak erg breed, waardoor er altijd wel een aspect aan bod kwam dat mij interesseerde. Ik heb met veel interessante mensen gesprekken mogen voeren en opdrachten mogen maken over onderwerpen die mij erg boeide. Reflecterend op het halfjaar waarin ik Erasmus student mocht zijn, ben ik heel dankbaar voor alle leerzame en leuke momenten die ik mee heb mogen maken! Mocht je naar Boedapest af willen reizen mag je mij altijd contacten, zodat ik je alle ins en outs kan vertellen!
Liefs,
Anne Huiskamp

[ID] Er is een collage van negen afbeeldingen te zien. Op de collage staan meerdere foto’s waar Anne met vrienden opstaat. Verder zijn er een aantal afbeeldingen van toeristische plekken in Boedapest te zien.