Reisblogs

Verschillende ODIOM’ers kiezen ervoor om een semester in het buitenland te gaan studeren. Wil jij weten hoe dat gaat en wat ze daar meemaken? Via korte blogs houden ze ons op de hoogte!

Merel in Oslo
Hai!
Ik ben Merel Leijenaar en ik zit nu in mijn derde jaar van mijn bachelor Pedagogische Wetenschappen. Afgelopen half jaar ben ik op exchange geweest naar Oslo. Ik heb gekozen voor het buitenland omdat ik altijd al nieuwsgierig was naar Scandinavië en dan met name Noorwegen. Ik heb er namelijk veel leuke verhalen erover gehoord.

Aya in Leuven 
Hoi!
Mijn naam is Aya en ik studeer Pedagogische Wetenschappen met de richting pedagogiek en onderwijskunde en zit inmiddels in het 3e jaar. In het eerste semester van mijn 3e jaar ben ik naar Leuven in België geweest op de Erasmus.

Tessa in Dortmund
Hallo!
Mijn naam is Tessa, ik ben 21 jaar en zit inmiddels in mijn derde jaar van de bachelor pedagogische wetenschappen. Ik heb de richting orthopedagogiek gekozen, omdat ik een grote interesse heb voor mensen met verstandelijke beperkingen. Afgelopen half jaar ben ik naar Dortmun geweest om daar te studeren voor een half jaar.

Lisa in Colombia
Buenos días todos,
Ik ben Lisa, 20 jaar oud. Ik studeer Orthopedagogiek en Verpleegkunde in Groningen. Op het moment zit ik voor een half jaar in Colombia, ik heb namelijk een half tussen jaar genomen.

Maaike in Birmingham
Hoii allemaal!
Mijn naam is Maaike Vlasman. Ik ben twintig jaar oud en zit in mijn derde jaar van Pedagogische wetenschappen (orthopedagogiek). Ik doe momenteel mijn minor aan de School of Education van de University of Birmingham. Dat wil zeggen dat ik de 30 EC die ik anders in Nederland zou halen, nu in Birmingham ga halen. Hiervoor volg ik vijf vakken: Young People and Social Change (5EC), Children as Citizens (5EC), Equality and Diversity (5EC), Cultural Psychology (5EC) en Exploring Disabilities and Inclusion (10EC). Deze vakken volg ik drie maanden lang en rond ik vervolgens af met een essay.

Robyn en Sharon in Birmingham
Halloo allemaal!
Wij zijn Robyn en Sharon, AOLB 3 studenten en verblijven op dit moment drie maanden in Birmingham. Speciaal voor jullie houden we een blog bij over al onze belevenissen en voorbereidingen.

Maaike in Budapest
Hi iedereen,
Mijn naam is Maaike Greijdanus. Ik ben een derdejaars AOLB student. Afgelopen halfjaar heb ik mijn minor ‘Special Needs’ aan de universiteit van Budapest gevolgd. Inmiddels is mijn Nederlandse leventje alweer volop begonnen en volg ik gewoon weer mijn vakken hier. ODIOM heeft mij gevraagd om mijn ervaring te delen en jullie te voorzien van ‘tips & tricks’. In 4 updates zal ik jullie een kijkje geven in het leven van een Erasmusstudent.

Eefje en Tove in Gothenburg 
Hoi!
Afgelopen jaar hebben wij (Eefje en Tove) een semester in Gothenburg (Zweden) gestudeerd. We hebben het ontzettend naar onze zin gehad tijdens deze vier maanden en zouden iedereen aanraden om, als je de kans krijgt, ervoor te kiezen om een semester naar het buitenland te gaan. We willen jullie dan ook graag wat vertellen over hoe we de keuze hebben gemaakt om naar het buitenland te gaan, hoe studeren in het buitenland is en over de algemene ervaringen die we voor, tijdens en na afloop van het semester hebben opgedaan.